Spenótos pennette zöldségpürében főtt törpe szépiával

  • 2012.01.16.
  • 5

Spenótos pennette zöldségpürében főtt törpe szépiával(Pennette agli spinaci con salsa di verdure e seppioline)Hozzávalók:320 g spenótos pennette200 g törpeszépiaegy kis csokor vegyes zöldfűszer (babérlevél, kakukkfű, rozmaring, zsálya, bazsalikom...)1 salottahagyma1 gerezd fokhagyma1 sárgarépa1 nagy burgonya1 zellerszáregy marék friss spenótlevélegy marék friss rukolaegy marék friss bébi mángoldfél marék friss zöldborsó50 g frissen reszelt Parmigianofrissen őrölt feketeborssóextraszűz olívaolajEgy lábasban felhevítjük az olívaolajat, megpirítjuk rajta az apróra vágott hagymát és az áttört fokhagymát. Hozzáadjuk a felkockázott sárgarépát, zellert, és burgonyát, az egész spenót-, és bébi mángold leveleket, a rukolát, a zöldborsót, és a zöldfűszercsokrot. Felöntjük vízzel, ízlés szerint sóval, borssal fűszerezzük, és lefedve addig főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak.Ekkor az egészet leszűrjük, a főzővizet félretesszük, a zöldségeket pürésítjük, egy nagy serpenyőbe rakjuk, és visszatesszük a tűzhelyre. Amikor a püré újra forrni kezd, hozzáadjuk a reszelt sajtot és a törpe szépiákat, és az egészet (a szépiák nagyságától függően) 2-4 percig főzzük.Közben a megmaradt zöldség főzővízben a tésztát kifőzzük, amikor eléri az "al dente" (nem teljesen puhára főtt) állagot, leszűrjük, összeforgatjuk a törpe szépiás-zöldséges mártással, és azonnal tálaljuk.P.s. ha túl sűrűnek találjuk a zöldségpürét, adhatunk hozzá egykeveset a főzővízből, de vigyázzunk, mert a szépia is sok levet enged, különösen ha fagyasztott volt!