Spaghetti vénusz kagylóval

  • 2012.01.04.
  • 1

Spaghetti vénuszkagylóval(Spaghetti con le vongole)Hozzávalók (2 személyre):160 g spaghetti½ kg vénuszkagyló5 gerezd fokhagyma1 kisebb chili paprika1 citrom reszelt héja és leve50 g vajolívaolajsó200 ml portói fehérboregy kis csokor friss petrezselyemreszelt parmezán sajtA kagylót folyó víz alatt leöblítjük és egy tálban hideg, sós vízbe áztatjuk 2-3 órát.Egy fazékban vizet melegítünk a tésztához. Megtisztítjuk és felszeleteljük a fokhagymát, karikára vágjuk a chilit. Egy serpenyőbe kevés olívaolajat öntünk, és amikor felmelegedett, rádobjuk a vajat. Mikor a vaj habzani kezd, beletesszük a fokhagymát és a chilit. Mérsékelt tűzön pirítjuk, és amikor a fokhagyma már egy kis színt kap, felöntjük a portóival. Kiforraljuk egy kicsit az alkoholt és máris hozzáadjuk a lecsöpögtetett kagylót. Ráreszeljük a citrom héját és picit megsózzuk.Közben a lobogó forró vízbe sót teszünk és fogkeményre főzzük a spaghettit. Mikor a kagylók elkezdenek nyílni, ráfacsarjuk a citrom levét és felaprítjuk a petrezselymet. Ügyeljünk rá, hogy a tészta és a kagyló kb. egy időben legyen kész. Szűrjük le a tésztát, öntsük a serpenyőbe, szórjuk rá a petrezselymet és jól mozgassuk át. Szedjük tányérokra, szórjuk meg frissen reszelt parmezán sajttal és azonnal fogyasszuk. Jó étvágyat!