Ricciuttelle grillezett cukkinivel és ostoros garnélával

  • 2012.01.02.
  • 0

Ricciutelle grillezett cukkinivel és ostoros garnélával(Ricciutelle con mazzancolle e zucchine alla griglia)
Hozzávalók:20 db friss ostoros garnéla farok200 g cukkinivaj1 gerezd fokhagymasófrissen őrölt feketeborsegy kis csokor petrezselyemzöldA cukkinit 0,5 cm vastag karikára (ha nagy cukkinink van, félkarikára) vágjuk, majd bordázott aljú serpenyőben (zsiradék nélkül!) megsütjük.Az ostoros garnélákat megtisztítjuk, páncélgyűrűiket és belüket eltávolítjuk.A petrezselyemzöldet felaprítjuk.Egy nagy serpenyőben vajat hevítünk, hozzáadjuk a kés élével kissé szétnyomott fokhagymagerezdet, a grillezett cukkinikarikákat, a megtisztított éti ostorgarnéla farkakat és a felaprított petrezselyemzöldet, majd a serpenyőt folyamatosan rázogatva a garnélák nagyságától függően 3-4 perc alatt készre főzzük.Közben a tésztát kifőzzük, amikor eléri az "al dente" ("harapható", nem teljesen puhára főtt állagot, leszűrjük, összekeverjük a cukkinis garnélával, és azonnal tálaljuk.