Pennette paradicsomos kardhallal

  • 2012.01.09.
  • 3

Pennette paradicsomos kardhallal
(Pennette con pesce spada al pomodoro)Hozzávalók:320 g pennette1 ágacska rozmaring1 cikk fokhagyma120 g kardhal320 g hámozott, darabolt paradicsom2 levél bazsalikomextraszűz olívaolaj,sóborsfrissen reszelt Parmigiano ReggianoA kardhalat apró kockára vágjuk.Egy serpenyőben kevés olívaolajon megpirítjuk az áttört fokhagymát és a rozmaringágacskát. Hozzáadjuk a darabolt paradicsomot, a kézzel apróra tépkedett bazsalikomleveleket, sózzuk, borsozzuk, és ízlésünknek megfelelő sűrűségű mártássá sűrítjük. Ekkor hozzáadjuk a kardhalkockákat, és néhány perc alatt
készre főzzük.A tésztát eközben lobogó, sós vízben kifőzzük, amikor eléri az „al dente” (nem teljesen puhára főtt ) állagot, leszűrjük, összekeverjük a kardhalas mártással, reszelünk rá egy kevés Parmigianot, és azonnal tálaljuk.(Vigyázzunk, ne főzzük sokáig a kardhalat, mert húsa megkeményedik, elveszíti zamatát!)