Mazsolás-csokis csomó

  • 2016.03.11.
  • 5

Ismét egy finom kelt recept.Isteni a közös családi reggelikre, egy finom kakaóval, lekvárral :)A receptet A moksha.hu oldalon találtam.Hozzávalók kb 10 db 9 dkg-os zsemléhez:50 dkg liszt2 dkg élesztő3 dkg vaj3 evőkanál cukor3 dl tejfél kiskanál só3 maréknyi mazsola/30 dkg étcsokiA hozzávalókat a dagasztógépbe teszem és először alacsony fokozaton, (nekem Bosch gépem van, itt az 1-es fokozattal kezdem), majd kicsit feljebb kapcsolva addig dagasztom, amíg el nem válik az edény falától.Duplájára kelesztem, kb. 1 óra alatt. Lisztezett felületen 10 egyenlő részre osztom és zsömlét formázok belőle. Tejjel megkenem a tetejét és kb. 40 percet még kelesztem.180 fokos sütőben szép barnára sütöm.

Címkék

Kelt; Édes