Pilóta kekszet kóstoltam

  • 2016.02.28.
  • 6

Még január elején jelentkeztem a 27. Blogkóstoló játékra, amiről aztán a nagy esemény forgatagban elfelejtkeztem. Sajnos ez egy ilyen időszak. Szerencsémre szembe jött velem egy ismerős blogger bejegyzése, és leesett a tantusz... Gyors kapkodás, és némi külső segítség után megtaláltam, hogy kitől kell nekem kóstolni.
Csokoládé Reformer blogját kaptam.Szerintem szerettetek volna a helyemben lenni :) Az a sok mennyei bonbon, nyammm... kis gond volt csak ezzel: a bonbon párom feladata, valamint egy elég kemény diétám van most, így nem mertem kísértésbe hozni magam. Szerencsémre megtaláltam az egyetlen nem bonbon receptet a blogon, gyorsan le is csaptam rá.
Mivel a MamaJourba rendszeresen készítek kekszeket, így a "kóstolót" beviszem oda is, ők is teszteljék :)Hozzávalók: nekem kis picikék lettek, ebből kb 40 db lett.Vaníliás oldal:-150 g liszt- 75 g van- 50 g porcukor- 1 tk vanília kivonat- fél citrom reszelt héja- 1 ek citromlé- 1 csipet só- 1 tojás sárgája- ek hideg víz (ha nem állna össze a tészta)Csokoládés oldal:- 120 g liszt- 30 g kakaópor- 65 g vaj- 50 g porcukor- 1 tk vanília kivonat- fél citrom reszelt héja- 1 ek citromlé- 1 csipet só- 1 tojás sárgája- 1 ek hideg víz (ha nem állna össze a tészta)Töltelék:- 100 g étcsokoládé- 100 g tejszín- 1 tk vaj- 1 tk méz- 1 tk vanília kivonatElőször a vaníliás oldal hozzávalóit dolgoztam össze a tojássárgája és a víz kivételével. A tojássárgáját lassan belecsorgattam az összekevert masszához és nekem kellett vizet is csorgatnom hozzá. Összeállítás után folpackba csomagoltam és hűtőbe tettem.A csokoládés oldal elkészítésénél ugyanígy jártam el.A tésztacsomagokat kb 15-20 percig pihentettem, majd a folpackon nagyon vékonyra nyújtottam és kiszaggattam őket. Az eredeti receptben kekszmintázóval díszítve is lettek, nekem nincs mintázóm, így ez elmaradt.A kiszaggatott, tepsire rakott korongokat hűtőbe tettem 1 órára, majd 170 fokon kb 10-12 percet sütöttem. A teteje még puha volt, amikor kivettem, de az alja már át volt sülve.
A tölteléket már a sütés alatt érdemes elkezdeni, hogy meg tudjon dermedni, mire kihűlnek a kis korongok.A tejszínt a mézzel felforraltam, kihűtöttem. A csokit a többi hozzávalóval vízgőz fölött megolvasztottam, majd a kihűlt tejszínbe csorgattam több adagban. Szépen kikevertem és a hűtőbe tettem, hogy megdermedjen annyira, hogy a kekszek közé lehessen tölteni őket (időhiányában ez nem sikerült telj

Címkék

Keksz