Csicseriborsólisztes keksz

  • 2015.10.21.
  • 4

A MamaJourba hetente sütök újabbnál újabb kekszeket. Mivel sokan reform táplálkozást folytatnak, így szükség van "mindenmentes" édességeket is kínálni. Ez a recept remekül megállja a helyét a "mentesen" táplálkozók körében is (én is rájárok ám néha, és a kollégák is, ahogy láttam, tehát a cukor-liszt függőknek is ízlik)Hozzávalók:15 dkg csicseriborsó liszt10 dkg eritrit1 kk sütőpor1 ek vanília aroma3 ek kókuszzsírízesítésként: 1 marék dió/ 1 marék mogyoró/csokoládé/1 marék mandula ki mit szeret2-3 evőkanál vízElőször a száraz hozzávalókat keverem össze, majd a víz kivételével a többi alkotórészt. Minimálisan összedolgozom, majd a vizet óvatosan elkezdem adagolni, addig, amíg gyúrható masszát nem kapok belőle.Kis golyókat formázok belőle és tepsibe rakom (nem kell nagy helyet hagyni köztük, nem nőnek hatalmasra).175 fokon 12-13 percig sütöm.A sütőből kivéve hagyom kicsit hűlni és aztán mehet dobozba-tányérra-gyerekpracliba :)Sokáig eláll, minimum 1 hónap.Forrás:
http://oatmealqueen.hu/wordpress/?p=860