Egyben sült csokitorta

  • 2013.11.24.
  • 5

Egy kedves régi ismerősöm egy-két éve végre nekibátorodott, hogy a receptjeit megjelenteti netes oldalakon. Sok receptjét elkészítettem már, egyiket sem bántam meg, így amikor az egyik nagy receptgyűjtő oldalon megjelent ez a csokitorta, egyből tudtam, hogy meg kell csinálnom!Hozzávalók:12,5 dkg vaj, 37,5 dkg étcsoki (minimum 45%-os), 17 dkg barna cukor, 17 dkg finomliszt, 8 dkg darált mandula (én most ugyanennyi dióval csináltam, nem volt itthon mandulám), 2 ek tej, 5 tojás.A sütőt előmelegítem 170 fokra.Gőz fölött a vajat és a csokit megolvasztom, összedolgozom. Ezután a többi hozzávalót is beledolgozom. A tojást inkább a végén, hogy a meleg csoki miatt ne legyen gond.Kapcsos tortaformát vagy kikenek, vagy szilikonos sütőpapírral kibélelek és beleöntöm a masszát.Sütőpapírral letakarom a tetejét és légkeveréses üzemmódban 40 percet sütöm.Hagyom kihűlni, majd hűtőbe teszem, hogy teljesen megdermedjen.Forró vízbe mártott késsel felszelem és frissen felvert tejszínhabbal tálalom. Tálalhatsz hozzá vanília fagylaltot is.Forrás: Vivica