Arsenal torta

  • 2013.11.30.
  • 4

A torta a szokásos piskótával készült, a krém azonban új, Petu barátnőmtől kaptam a receptet.Krém:6 dl tejszín, 40 dkg étcsoki.A tejszínt kis lángon elkezdem melegíteni a nagyobb darabokra tördelt étcsokikkal. Nem kell felforralni, csak annyira, hogy felolvadjon benne a csoki.Éjszakára hűtőbe teszem, majd másnap a piskóta megsütésekor habverővel tömör krémmé keverem.Ha valaki szereti az édes krémeket, akkor mehet bele cukor is ízlés szerint.A máz: fondant.Krém: tejszín + csokiPiskóta: a jól bevált piskóta receptem.
A tortát a másik nagy tortás barátnőmmel, Petuval csináltuk. Állapotom miatt a főszerep rá hárult, de azért hősiesen álltam a sarat a viszontagságok ellenére is. (áramszünet piskóta sütés közben, 3 óra malmozás emiatt, macska eltűnik a zárt házban és a szívroham jön rád, stb. stb.)BOLDOG SZÜLINAPOT SZERELMEM!!!

Címkék

Torta Fondant