Rozmaringos-fokhagymás nyúlcomb párolt spárgával

  • 2014.05.14.
  • 4

Hozzávalókfejenként egy (vagy két kisebb) nyúlcombfriss rozmaring4-5 gerezd fokhagymaegy csomag friss zöld spárgazöldsalátaA combokat megmossuk, sózzuk, borsozzuk, olíva olajozzuk. 2-3 szál friss rozmaringgal és egész, hámozatlan fokhagymával fólia alatt 30 percig, fólia nélkül 10-15 percig sütjük. Ha nagyok a combok szükség szerint akár egyszer-kétszer megfordíthatjuk őket sütés közben.A spárgát megtisztítjuk. Ha friss zöld spárgát vettünk, akkor elég letörni a végét, nem kell különösebben pucolni. Ott fog elpattanni, ahol a fás rész kezdődik. Forró vízben (gőz fölött) 2-5 percig pároljuk. Ennyi idő alatt meg kell puhulnia.Ha a comb elkészült friss salátával és a párolt spárgával tálaljuk. A salátához készíthetünk valamilyen tejfölös öntetet.

Címkék

Nyúl