Juhtúrós spenótos batyuk zöldsalátával

  • 2013.05.07.
  • 5

A diplomamunkám miatt egy kicsit hosszabb szünet után jelentkezem újra. Ezeket az ételeket még áprilisban készítettem, mikor besokalltam a szakdolgozat írástól és kikapcsolódásképpen kivonultam a konyhába kényeztetni magam.Ez könnyed kis vacsora eredetileg maradékok felhasználása közben született meg.
Már egy hete csücsült az a szegény réteslap csomag a hűtő aljában, mivel a réteshez vett túrót időközben másra használtuk fel. Gondoltam belőle kellene valami vacsorát rittyenteni: vettem egy kevéske juhtúrót, volt itthon tejföl, spenót, tojás... saláta... szinte gondolkozni sem kellett azon, hogy mi legyen a vacsora.Hozzávalókegy fél csomag réteslap25 dkg juhtúróegy nagy tejfölkapor, petrezselyemfokhagymaspenótegy tojás sárgájamozzarellaKöretnek: madársaláta, paradicsom, olívabogyó, balzsamecet, olívaolajA spenótot fokhagymás vajon megfuttatjuk.A juhtúrót kaporral, petrezselyemmel és tejföllel krémesre keverjük.A tejföl egy részét fokhagymával és bazsalikommal összekeverjük.A réteslapokat kb. egyforma nagyságú (10x10) négyzetekre vágjuk. 2-3 négyzet kell egy batyuhoz.
Most jöhet a töltés: a feldarabolt lapokat olajjal megkenegetjük, majd a tenyerünkbe fektetjük. A közepére teszünk egy kanál
juhtúrót, arra jön a spenót, egy kis darab mozzarella és a végén egy kanál tejföl. Óvatosan összecsippentjük a réteslapok sarkait középen és kis batyut formázunk belőlük. Lehet, hogy a batyu alja kiszakad, akkor egy másik réteslappal foltozzuk be a lyukat.
A végén tojássárgájás tejföllel kenegessük meg a kész művet. Sütőpapíros tepsiben kb. 20 perc alatt ropogósra sül.Zöldsalátával isteni.