"Juhászék-féle" sült camembert

  • 2013.03.28.
  • 2

Ezt a receptet az egyik kedves barátom mutatta és azonnal belopta magát a szívembe.Olyan egyszerű, hogy főzésről már szinte nem is beszélhetünk.Ráadásul nagyon mutatós és ízletes is.Hozzávalók1 db kis/közepes camembert per fő1 dl száraz, testes vörösborfűszerek: zsálya, bazsalikom, oregáno, kakukkfű, petrezselyem, fokhagymaegy baguettevajrukkolamadársalátaparadicsomolíva olajbalzsamecetA camembert finoman bevagdossuk a tetején. Nem kell mélyen, mert sütés közben amúgy is szét fog nyílni.
Összekeverjük a fűszereket a borral és a tört fokhagymával. Jó aromás, fűszeres keveréket kell kapnunk, amit utána szépen a mélyedésekbe halmozunk. Kicsit bele is nyomkodhatjuk a sajtba.180-200 fokos sütőben kb. 20 percig sütjük.Ha fadobozos camembert vettünk akkor lehet abban is sütni, ha nem, akkor egy tepsi is megteszi. Az elején érdemes kicsit lefedni, de mindenképpen hagyjuk a sajt tetejét kicsit
megpirulni.Addig felkarikázzuk a baguette-et, enyhén megvajazzuk és megpirítjuk.Köretnek remekül passzol hozzá a balzsamecetes rukkola paradicsommal.