Hajtogatott pizza-szendvics

  • 2013.03.15.
  • 0

Az egyik leggyorsabb meleg ebéd, amit el lehet képzelni. Körülbelül annyi ideig tart elkészíteni, mint egy melegszendvicset, viszont sokkal laktatóbb. Magamhoz híven most is csak sajt és paradicsom került a pizzámba, de persze rengeteg más dologgal is fel lehet dobni. A hajtogatott pizzában az a jó, hogy akár szendvicsként is lehet enni, kirándulásokra, fesztiválokra, vagy éppen iskolába is lehet csomagolni belőle, mivel hidegen is nagyon finom. Az elkészítése pofon egyszerű, senkit ne riasszon meg az, hogy tésztát kell gyúrni. Körülbelül 2 perc alatt megvan az alap és onnantól kezdve azt rakunk bele, ami éppen kívánunk.HozzávalókTészta4-5 evőkanál lisztegy kevés meleg vízegy negyed élesztőkevés olajegy tojás sárgájaAz élesztőt elkeverjük egy kanál liszttel és a
meleg vízzel. Nem kell megvárni, hogy felfusson az élesztő, mert most nem az a cél, hogy szépen kikelesztett végeredményt kapjunk, hanem az, hogy minél gyorsabban végezzünk. Sózzuk, és annyi lisztet öntünk még hozzá, amennyit felvesz. Egy evőkanál olajat adunk hozzá, hogy ruganyos tésztát kapjunk. (Ez lehet akár fűszeres olaj is, így pikánsabb lesz a tészta.)Töltelékparadicsomkék sajt,
camembert, trappistatejfölbazsalikom, kakukkfű, rozmaring, oregánó, petrezselyem, fokhagymaMikor a tészta elkészült, kinyújtjuk, az alját fűszeres tejföllel megkenjük és megtöltjük. A tojás sárgájával megnedvesítjük a pizza szélét, majd félbe hajtjuk, jól összenyomkodjuk. A maradék sárgájával kívülről is megkenegetjük, villával megszurkáljuk és 200 fokos sütőben kb. 15 perc alatt készre sütjük.Magában is, salátával is nagyon finom.