Kagylós penne

  • 2013.01.21.
  • 7

A tengergyümölcsei levesből megmaradt egy fél üveg kagyló. Abból készült a mai ebéd, ami egy kicsit más, mint a megszokott bolognai, de ugyanolyan gyors és
egyszerű
.A kagyló ízét remekül ellensúlyozza az ecetes páclé és a paradicsom keveréke, amit a tejszín kellemesen meglágyít. Érdemes azoknak is kipróbálniuk, akik alapvetően nem szeretik a kagylót, mert a pácolás során eltűnik az a kellemetlen tenger-pocsolya íz, ami a rosszul elkészített vagy félnyers kagyló jellemzője.Hozzávalókfél üveg ecetes lében pácolt kagyló4 nagy kanál sűrített paradicsom2 gerezd fokhagymabazsalikomkakukkfűegy
késhegynyi
sáfrányfőzőtejszínA felaprított hagymát olajon megpárolom, majd hozzáadom a fokhagymát és a fűszereket. A kagylót a lé felével együtt ráöntöm, és 10-15 percig forralom, amíg a víz nagy része el nem fő. Utána belerakom a sűrített paradicsomot és a sáfrányt, meg egy kevés vizet és még 5-10 percig főzöm. Mikor elkészült elkeverem 2-3 kanál főzőtejszínnel és penne tésztával tálalom.