Sült tarja egyszerűen

  • 2016.09.29.
  • 0

A lustaság fél egészség, már csak ezért is kedvelem a nem túlbonyolított ételeket. A sütőben sütött tarjával nincs túl sok dolgunk.A hentessel vágassunk csontos tarjaszeleteket, fektessük kevés sok zsírral kikent tepsibe, sózzuk, fűszerezzük ízlés szerint, szórjuk meg hagymaszeletekkel, fedjük le és már mehet is a 200 fokra előmelegített sütőbe. Ez 5 perc munka, a többit a sütő végzi.Hozzávalók6 szelet csontos tarja (1,5 kg)2 fej szeletelt vöröshagymasertészsírsóbors3 gerezd reszelt fokhagymamexikói fűszerkeverék (vagy ízlés szerinti egyéb fűszer/fűszerkeverék)Érdemes bőségesen használni a zsírt, mert egyrészt ebben fog párolódni a hús, másrészt hidegen, kenyérre kenve mennyei lesz.Süssük a húst egy órán keresztül, majd ha még nem sült át teljesen, akkor 150 fokon még egy kicsit szükség szerint. Tetszés szerinti körettel vagy salátával tálaljuk. Mi tzatzikit
ettünk hozzá.