Tömény csokis cukkinisüti

  • 2013.07.13.
  • 4

Tömény csokoládéíz, a cukkininek köszönhetően pedig napokig friss marad (már ha marad belőle). Az eredeti recepten alig változtattam.Hozzávalók2 csésze finomliszt0,5 csésze kakaópor2 teáskanál sütőporfél csomag vaj (125 g)0,5 csésze olaj1 és ¾ csésze kristálycukor2 tojás1 teáskanál vaníliakivonat0,5 csésze joghurt2 csésze reszelt cukkini1 teáskanál só125 g étcsokoládé apróra vágva¾ csésze durvára vágott dióA lereszelt cukkinit sózzuk meg, hagyjuk állni 10 percig. Addig a lisztet keverjük el a kakaóporral és a sütőporral. A vajat és az olajat keverjük ki a cukorral, majd a tojásokkal. Adjuk hozzá a vaníliakivonatot, a joghurtot és a levétől kinyomkodott cukkinit, majd a lisztes keveréket, végül pedig a csokit és a diót.A masszát öntsük egy tepsibe és 175 fokra előmelegített sütőben süssük 35-40 percig.