Ropogós rozmaringos lepénykenyér

  • 2013.07.22.
  • 4

Hozzávalók 8 darabhoz35 dkg búza finomliszt + kevés a nyújtáshoz15 dkg kukoricadara2 dkg friss élesztő1 teáskanál cukor1 bögre langyos víz1 teáskanál só2 + 1 evőkanál olívaolaja tetejére:nagy szemű sófriss rozmaringlevélA víz felébe morzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a cukrot, felfuttatjuk, majd a kukoricadarával és sóval elkevert liszthez öntjük a maradék vízzel és a 2 evőkanál olajjal együtt. Alaposan kidagasztjuk és letakarva 45 percig meleg helyen kelni hagyjuk.A sütőt előmelegítjük 220 fokra, addig a tésztát 8 egyenlő részre osztjuk és lisztezett deszkán vékony, tányér méretű lapokra nyújtjuk. A tetejüket megkenjük olajjal, megszórjuk sóval és rozmaringgal. 10-15 perc alatt aranyszínűre és ropogóra sütjük.