Citromos cukkinilekvár

  • 2013.07.08.
  • 2

Amikor már végképp vesztésre állunk a cukkinivel szemben, akkor érdemes bevetni ezt a receptet, amihez a már kevésbé zsenge (persze, nem dinoszauruszkorú) példányok szükségesek. A semleges ízű cukkini csak a megfelelő textúrát biztosítja, a lekvár ízét mi alakíthatjuk ki. Az ötletet a BBC GoodFood egyik receptje adta, de a gyömbért kihagytam belőle, így a citrom dominál benne.Hozzávalók1 kg cukkinihús apró kockákra vágva1 dl víz50 dkg kristálycukor2 citrom1 csomag
Dr. Oetker 2:1 dzsemfix extraA meghámozott és kimagozott cukkinit vágjuk kisebb kockákra és 1 dl vizet aláöntve fedő alatt főzzük puhára. Keverjük hozzá a cukrot, a citromok lereszelt héját és kifacsart levét. Pürésítsük botmixerrel (vigyázzunk, köpköd!), majd kevergessük addig, amíg a cukor felolvad benne. Végül adjuk hozzá a dzsemfixet is, forraljuk fel a lekvárt és főzzük 1-2 percig. Töltsük kisebb üvegekbe, majd a lezárt üvegeket állítsuk 5-10 percre a fejük tetejére.