Mozzarellával töltött cukkinivirág

  • 2013.06.21.
  • 7

A cukkini számolatlanul hozza virágait, így itt az idő a töltött cukkinivirág elkészítéséhez. Hozzávalók10 dkg finomliszt2,5-3 dl száraz fehérbor (esetleg víz)1-2 evőkanál olívaolaj1 tojássócukkinivirágokmozzarellasóborsa sütéshez olajA dolog legmacerásabb része a lakók kiköltöztetése (hiába, nem csak mi szeretjük a cukkinivirágot). A bibétlenített/porzótlanított virágokat öblítsük le vízzel, szárítsuk meg alaposan (hogy kellőképpen megtapadjon rajta a bunda).Amíg száradnak a virágok, készítsük el a pastella-t: a liszthez egyszerre öntsük hozzá a bort, keverjük simára, majd adjuk hozzá az olajat, a sót és a tojássárgáját, végül pedig a felvert tojásfehérjét.A virágokat töltsük meg a picit megsózott, megborsozott mozzarelladarabokkal, a szirmokat csavarjuk össze, hogy jól záródjanak (ha úgy gondoljuk, akár egy fogvájóval is rögzíthetjük. A megtöltött virágokat mártsuk a tésztába és forró olajban süssük aranybarnára, majd alaposan csepegtessük le a felesleges olajtól.Frissen (később megereszkedik), némi citrommal és persze a maradék borral tálaljuk.Tipp: nemcsak mozzarella, de sonka is kerülhet bele (még jobb a kettő együtt).Recept: Lénárd Sándor