Falusi húspástétom

  • 2013.06.03.
  • 5

Tulajdonképpen bármilyen húsból (vagy keverékükből) elkészíthető, én most csak disznóhúst használtam és picit átalakítottam Joanne Harris receptjét. Hidegen szépen szeletelhető és akár egy hétig is eláll a hűtőben, feltéve, ha éppen nem fogy el jóval korábban.Hozzávalók50 dkg darált sertéshús30 dkg felkockázott sovány sertéshús2 tojás25 dkg felkockázott bacon 10 dkg szeletelt bacon néhány szál újhagyma finomra vágva1 ujjnyi hosszú rozmaringhajtás levelei apróra vágva3-4 szál kakukkfű levelei1 teáskanál csilipehely - elhagyhatósóborsA szeletelt bacon kivételével a hozzávalókat dolgozzuk össze, a masszát tegyük egy zsiradékkal kikent hosszúkás tűzálló formába. Borítsuk be a szalonnaszeletekkel, majd 160 fokon süssük 1,5 órán át.Én a préseléses procedúrát elhagytam, egyszerűen csak hűlni hagytam egy kicsit a formában, majd tálra borítottam. Melegen sem rossz, de lehűtve, másnapra az igazi.