Arab lepénykenyér pizza módra

  • 2013.06.26.
  • 9

Az arab lepénykenyér "pizzaként" való elkészítésének ötletét Nigellától kölcsönöztem, és be kell valljam, jobban kedvelem, mint a valódi pizzát. Külön előnye, hogy pár perc alatt elkészül.Az alapot képező arab lepénykenyér, a khobz elkészítése egyáltalán nem bonyolult dolog: a pitatésztát
tányér méretű, egészen vékony lapokra kell nyújtani és száraz serpenyőben mindkét oldalát megsütni. Én azonban lustaságom miatt inkább készen veszem meg.képHozzávalóklepénykenyérbalkán sajt (vagy egyéb fetasajt, de ízlés szerint bármilyen olvadó sajt jó)kimagozott, felkockázott paradicsomkevés repceolaj vagy tetszés szerinti egyéb olajsóborscsilipehelypetrezselyemzöld vagy egyéb zöldfűszerAmíg bemelegszik a sütő, addig szórjuk a sajtot és paradicsomot a lepényekre, fűszerezzük, locsoljunk pici olajat a tetejére. Grill fokozaton 200 fokon süssük pár percig, de akár a régi típusú grillező szendvicssütőben vagy faszenes grillen is megsüthetjük.Én ezt a legegyszerűbb változatot kedvelem, de ízlés és lehetőség szerint bármilyen feltéttel és fűszerezéssel elkészíthetjük.