Medvehagymás falatkák levelestésztából

  • 2013.05.03.
  • 6

A medvehagymaszezon már nálunk is a végét járja (és a mostani viharok pontot is tesznek a végére), de ezek a falatkák medvehagymakrémmel is elkészíthetőek. Hozzávalók 12 darabhoz1 csomag friss, kinyújtott levelestészta20 dkg balkán sajt vagy kevésbé sós feta3 tojásbors1 evőkanál medvehagymakrém vagy helyette friss medvehagyma3 kisebb paradicsom12 db fekete olajbogyóA tésztát vágjuk 12 részre, tegyük egy muffintepsi mélyedéseibe. Habarjuk össze a tojásokat a medvehagymakrémmel és a borssal, morzsoljuk bele a sajtot is. A keveréket osszuk el a tésztakosarakban. A paradicsomokat negyedeljük el, egy-egy félbevágott negyedet és egy olajbogyót tegyünk a tetejére. 200 fokra előmelegített sütőben 10-12 percig süssük aranyszínűre.