Citromkrémes réteges desszert

  • 2013.05.31.
  • 3

A citrom íze nekem mindig a meleget, a napsütést idézi, még az ilyen hideg, esős nyarat (holnaptól már hivatalosan is nyár van) is elviselhetőbbé teszi. Nem mellékesen ez a poharas desszert néhány perc alatt elkészül és remekül felhasználható hozzá bármilyen maradék piskóta vagy töltetlen sütemény.Hozzávalók3 dl tejszín1 doboz sűrített tej (397 g)3 citrom reszelt héja és kifacsart levenémi maradék piskóta apró kockákra vágvatetszés szerinti gyümölcsA krémhez egyszerűen keverjük össze a tejszínt, a sűrített tejet, a citromok levét és reszelt héját. Rétegezzük poharakba a piskótakockákkal és gyümölccsel felváltva. (Az én változatomba most madeira piskótaés eper került.)Tipp: Egy nagyobb átlátszó tálban is elkészíthetjük, ha nem akarjuk adagonként tálalni.