Csokis, gyümölcsös Pavlova torta

  • 2018.07.19.
  • 5

Minden évszakban készítek 1-1 Pavlova tortát, ez lett az idei nyári verzió A férfi kérésére szülinapjára, mivel egyik este Nigella után csorgott a nyála, pontosabban a csokis Pavlova tortáját meglátva, elképzelte, hogy én ezt még aznap este az orra elé varázsolom…Nos, Pavlovánk nem az a torta, amit este 9-kor vidáman összedobok, pedig tök egyszerű, csak a sütési + hűlési ideje sokkk. Úgyhogy sütés egy héttel eltolva és egy nyugis hétvégi napon készült el a kissé rusztikus mű. Nigellára kicsit mérges voltam azért, mivel a Pavlovát én mindig 1 óra alatt sütöm meg, de ő 15 perccel többet írt, gondoltam a belekerülő kakaó miatt kell ennyi, hát nem. Szárazabb lett, mint kellett volna… Úgyhogy ebből tanulva a leírásba már csak 1 órát írtam.Az ünnepeltet szerencsére nem zavarta, szerinte ez így ahogy van mennyei. Én meg ugye válogatós lettem a pocaklakónak hála, így a tortából csak a krémhez füllött a fogam  és diszkréten lekanalazgattam a tetejét. A feltét amúgy már önmagában egy pohárdesszert lehetne, tényleg isteni.Hogy kaptok-e még málnát az kérdéses, de szeder még terem, amúgy meg barackot is tehettek rá akár. Hűvösebb napokon érdemes nekiállni!Hozzávalók:4 db L-es tojásfehérje (v 5 kisebb)2 csapott evőkanál étkakaópor5 dkg étcsoki20 dkg eritrit1 mokkáskanál balzsamecet (sima ecet is jó)Tetejére:2 deci sűrű görögjoghurt2 deci habtejszín40 dkg málna,szeder, ribizlipár kocka étcsokiA sütőt előmelegítettem 160 fokra. A tojások fehérjét kemény habbá vertem, a végén kanalanként adtam hozzá az eritritet és tovább vertem a robotgéppel. Ezután forgattam bele a kakaóport és a felaprított csokit, valamint a balzsamecetet.Sütőpapírral borított tepsire kanalaztam kb. 20-23 cm átmérőjű körben, a közepét picit lelapítottam, hogy a krém ráférjen majd. Mikor a sütőbe toltam, a hőfokot 130 fokra állítottam és 1 óráig sütöttem légkeveréssel, majd a sütőajtót kinyitva, hagytam teljesen kihűlni. Egy tányér segítségével megfordítottam és lehúztam róla óvatosan a sütőpapírt. Lehet, hogy itt-ott betörik, sütés előtt meg szoktam vékonyan kenni a papírt kókuszolajjal, akkor könnyebben lejön. Most nem tettem, így is kezelhető, de amúgy nem tragédia, ha beszakad valahol, a krém alatt úgysem látszik.A habtejszínt felvertem, hozzákevertem a görögjoghurtot is, és a torta tetejére halmoztam, majd megszórtam a gyümölcsökkel, végül reszeltem még rá a csokiból is.Forrás: https://www.nigella.com/recipes/chocolate-raspberry-pavlovaHasonló bejegyzések:Ananászos kókuszos Pavlova tortaPavlova torta a bűntetlen élvezetNarancsos csokis brownie tortaBounty tortaVakondtúrás tortaEpres mini pavlovaNagyon diós és csokikrémes tortaCsokis diós sárgabarackos kevert sütemény