Májusi újkrumpli saláta

  • 2018.05.16.
  • 1

Ilyenkor egyetek sült krumplit, mert parázsburgonyából a legjobb! Nem én vagyok a világ legnagyobb burgonya fogyasztója, egy kezemen meg tudom számolni hányszor eszem egy évben, de ha megjelenik ez az apró szemű  krumpli a piacon, rávetem magam.De nem ám hússal eszem, hanem összekeverem valamilyen zöld pestóval, vagy jelen esetben friss tavaszi zöldségekkel, spárgával, retekkel, hogy ropogjon is. Isteni!A legjobb krumplisali lesz belőle, amit valaha ettetek, ígérem. Ja, és krumplit pucolni sem kell, csak megsikálni és mehet a sütőbe. Kívül ropogósra sül, belül viszont krémesen puha marad. Bármilyen fűszert használhattok, én most bazsalikomot választottam, mert annak csapott meg az illata először a fűszernövényes standnál. De imádom mentás borsópürével is, feltétlen próbáljátok ki azt is.Akár grillen is elkészíthetitek a spárgával együtt, hiszen ez a pici krumpli nagyon gyorsan átpuhul belül, természetesen mehet húsok vagy hal mellé, bár ez így is kiadós és laktató.Itt találtok még több receptet!Hozzávalók:1 kg parázskrumpli1 csomag zöld spárga5 db retekpár szál lila újhagymakis csokor bazsalikomnegyed citrom levesó, borsolívaolaj/kókuszolajA krumplikat megmostam, lecsöpögtettem, a nagyobb darabokat félbevágtam, majd egy tepsibe szórtam őket, pötyögtettem rájuk pár kiskanál kókuszolajat, belemasszíroztam, majd 200 fokos sütőben megsütöttem őket.Ezalatt a spárgák végeit levágtam, a többi részét kis darabokra szeltem, majd forrásban lévő vízbe tettem őket pár percre, végül leszűrtem és hideg vízzel leöblítettem őket.Vékonyra szeltem az újhagymákat, a bazsalikomot is felaprítottam, a retket negyedekre vágtam.Mikor a krumpli elkészült, egy tálba öntöttem őket,  hozzáadtam a többi hozzávalót, csorgattam rá citromlevet és pár csepp olívaolajat, sóztam, borsoztam és jól megettem.Hasonló bejegyzések:Szín és ízbomba – Epres, spárgás quinoa salátaSzokatlan, de finom saláta: Kelkáposzta-alma-barackRicottás cukordinnye salátaFejedelmi májusi reggeli eperrel és spárgávalCseresznyés avokádós édesburgonyás salátaTofu kukorica avokádó salátaRopogós saláta fehérrépából és karalábébólTéli panzanella saláta