Rozmaringos karfiolos csirkeleves

  • 2017.10.23.
  • 2

Ha vágytok egy könnyű ételre, ami felmelegít és jobb kedvre derít, akkor ő egy jó megoldás lehet itt!Egyszerű leves, és az igazi húsleveshez képest gyorsan is elkészül, viszont az ízén abszolút nem az érződik, hogy csak, úgy össze lenne dobva. Nagyon ízlett tényleg, nekem is, A férfinak is, mivel volt benne hús is, így már egy szimpla leves is ételnek mondható szerinte is… Amúgy nagyon egyszerűen készíthettek több zöldséggel húsmentes verziót is, akár gombával is.Viszont ha már hús, akkor szerintem jobb lenne bele a combfilé, az picit zsírosabb, több ízt tesz hozzá, de nekem most csak csirkemell volt itthon. Az a típusú étel, ami 2 nap múlva még finomabb és jólesik elkanalazni egy nagyobb bögréből is, csak úgy a tévé előtt.Hogy miért sütöttem meg a karfiolt előtte? Mert úgy még finomabb lesz az íze, de természetesen ezt a lépést kihagyhatjátok, ha úgy tetszik. A póréhagyma pedig új kedvenc lett, régen valahogy kevesebbet használtam, de mostanában rákattantam, mert nem annyira erős az íze, mint a vöröshagymának, szép a színe, mutatós, egy csomó ételbe passzol. És amikor a levesben találkozik az olvadozó parmezánnal….Hozzávalók 4 főre:1 db csirkemellfilé vagy 2 csirkecomb filé(jó a csontos is)1 fej karfiolfél póréhagyma1 duci  gerezd fokhagymapár szál petrzselyem10 dkg parmezán1 teáskanál szárított zöldségkeverék2 szál rozmaring ág vagy 1 teáskanál szárítottsó, borskókuszolajA karfiolt rózsáira szedtem és kevés kókuszolajjal meglocsolva 200 fokos sütőbe toltam kb. 15 percre, míg kicsit megpirult.Ezalatt a póréhagymát felkarikáztam, kókuszolajon megpároltam, hozzáadtam a felkockázott csirkemellet, ezt is lepirítottam kicsit, majd ment hozzá az aprított fokhagyma és rozmaring, a karfiol, só, bors, majd felöntöttem bő  1 liter forró vízzel, amiben előtte elkevertem a szárított zöldségkeveréket. (Nálam ez a leveskocka.)Hagytam őket együtt rotyogni kb. 20 percig, majd elzártam a gázt. Tálaláskor szórtam rá friss petrezselymet és reszelt parmezánt.Hasonló bejegyzések:Almás karfiolos pulykaRozmaringos brokkolis krumplifőzelékRozmaringos kétszer sült töltött krumpli – húsmentes, mégis kiadósRozmaringos sajtos puffancsok – sós vendégváróKrémes karfiolos rizsHétvégi ebédtipp – Rozmaringos kacsacomb szilvamártássalRozmaringos sült padlizsán parázskrumplivalRozmaringos szalonnás ricottagombóc