Ribizlis zabkeksz

  • 2017.07.12.
  • 1

Nyaralós sütire, úti sütire mindig szükség lehet, erre szerintem a zabkeksz az egyik legjobb megoldás, hiszen az alap hozzávalókon kívül mindenki azt tesz bele pluszban, ami jól esik.Ebben a verzióban nálam nem volt kérdés, hogy kalória azért kell bele és nem volt cél a gluténmentesség sem, így maradt a jól bevált tönkölyliszt és zab kombó, hogy masszív ropogós kekszek szülessenek, ugyanis hajózni, pontosabban vitorlázni indultak a kekszeim ezúttal. Legyűrték a kékszalagot, és szerencsére nem értek célba, mert valahol a Balaton közepén még elfogytak. Jó hír, hogy a hajó viszont célba ért, ezúton is gratula a Principessának!Gyümölcsös kekszet viszonylag ritkán süt az ember lánya, max. aszalt gyümölcsből, viszont a friss ribizli tökéletes megoldás ehhez! Ez a gyümölcs amúgy is el van hanyagolva szerintem, pedig olcsó is, finom is, tele van vitaminnal és az édes cuccokba kimondottan jól jön a kicsit savanykás íze, annyi leve viszont nincs, hogy eláztassa a kekszet és nagyon jól passzol a fehér csokihoz is. Utóbbi persze lehet étcsoki is, de ki is hagyhatjátok, helyette akár darabolt magokat, diót, mogyorót is használhattok.Amíg a sütő melegszik, a tészta összeállítható, kezdő konyhatündéreknek is ideális recept, pikk-pakk kész és ehető, vihető, szerethető!Hozzávalók:15 dkg zabpehely10 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt15 dkg puha vaj1 tojás10 dkg eritrit v nyírfacukorfél mokkáskanál szódabikarbónacsipet sófahéj10 dkg ribizli10 dkg fehér csoki v étcsoki (elhagyható)A sütőt előmelegítettem 180 fokra.A zabpelyhet, a lisztet, a fahéjat, a szódabikarbónát, sót összekevertem egy tálban. A tojás felvertem, habosra kevertem a vajjal és a cukorral, majd hozzáöntöttem a lisztes keverékhez.Beleszórtam a felaprított csokit és a leszemezett ribizlit, majd kézzel összegyúrtam. Nem baj, ha néhány ribizliszem összenyomódik, még jót is tesz a keksznek.Nagyobb diónyi gombócokat formáztam a masszából vizes kézzel, mert így nem tapad és egy sütőpapírral bélelt tepsire helyeztem őket, majd egy kis pohár aljával enyhén kilapítottam őket.Kb. 15-20 perc alatt megsülnek. Mikor kivettem a sütőből még puhák, de ha kihűl ropogósra keményedik. Üvegben vagy fémdobozban eláll.Hasonló bejegyzések:Kókuszos csokis zabkekszNagyon mákos ribizlis süti – lisztmentesPiros pöttyös tönköly muffinÉdes zabpelyheimŐszibarackos piteDownton Abbey vajas kekszGyümölcsös galetteBlog szülinap női szeszéllyel fűszerezve