Almás diós kevert

  • 2017.03.18.
  • 6

Gyerekkorom egyik népszerű sütije volt az almás kevert, amit a Nagymamám sokszor készített és mivel a nem rég megosztott mákos körtés muffin után érkezett egy enyhe célzás a barátnémtól, hogy inkább diósat szeretne végre látni az oldalon, mert allergiás a lelkem a mákra. Úgyhogy így született és sült ki eme sütike.És nem csak az ő kedvéért, – bár bízom benne, hogy nekiáll és megsüti-, hanem mert kellett valami magammal hurcolható édességféle az egyik nap, így ez jutott eszembe és a lisztet már automatikusan ki is cseréltem darált dióra. Akár az egészet süthetitek abból, nekem kevesebb dió volt otthon, így rizsliszttel kombináltam, de akár zabliszt is jó, vagy tönköly,  vagy ami  kéznél van…És a szokásos körök, hogy alma helyett körte, dió helyett mák, mandula, mogyoró stb. Tényleg azért jók ezek a sütik, mert bárhogy variálhatjátok az finom lesz, sokáig eláll és a gyümölcsnek köszönhetően nem fog kiszáradni. Sőőőt mondok még jobbat, akár répa is lehetne benne….Hozzávalók:3 közepes alma15 dkg darált dió15 dkg rizsliszt (zabliszt is jó, vagy bármilyen más liszt)4 tojás10 dkg xilit v más cukorcsipet só1 mokkáskanál fahéjnegyed citrom leve1 mokkáskanál szódabikarbónaA lisztben elkevertem a fahéjat, szódabikarbónát és a csipet sót. Az almát lereszeltem héjával együtt és meglocsoltam citromlével, a tojásokban elkevertem a cukrot, majd ezt ráöntöttem az almára, abba pedig beleforgattam a lisztet.Az egészet összekevertem és 180 fokra előmelegített sütőben egy 20x25cmes kisebb, sütőpapírral bélelt tepsiben kb. 25 perc alatt megsütöttem. Ha kihűlt szépen szeletelhető.Hasonló bejegyzések:A legfinomabb fitt almás sütiMorzsás almás piteGörög diós fügés csemegeRántott cukkini diós bundábanDiós kávétorta liszt nélkülBelül tökös-almás, kívül diós és mákos, mi az?Ezt kend a szendvicsbe vaj helyett! – Almás csicsókakrémAlmás, zelleres, csicsókás saláta