Zöldborsós paradicsomos hal

  • 2016.10.25.
  • 5

Elvétve eszem halkonzervet, általában a natúr verziókat, de vannak a jobb minőségű paradicsomos változatokat, amiben még borsó is van. Valami hasonlót kívántam most és mivel figyelt a mélyhűtőben egy hal és némi borsó is, sőt még paradicsomlé is volt otthon, neki is láttam a főzésnek.Semmi extra kategória tulajdonképpen, de pont ettől jó, hogy egyszerű,  a  hal gyorsabban elkészül, mint  a hús és ezalatt a barnarizs is megfő, de akár kuszkuszt vagy bulgurt is választhattok mellé köretnek. Fűszerek közül pedig a kakukkfű, oregánó mind passzolnak a halhoz.Hozzávalók 4 főre:2-3 nagyobb szelet tőkehalfilé v másfajta hal25 dkg fagyasztott zöldborsó3 deci sűrű paradicsomlé (passata, ha boltit használtok)1 evőkanál aprított friss rozmaring, v 1 mokkáskanál szárított2 duci gerezd fokhagymasó, borskókuszolajKöretnek: 3 deci barnarizsA barnarizst dupla mennyiségű enyhén sós vízben puhára főztem.A halat kiolvasztottam, felkockáztam, a fokhagymát apróra szeltem és kevés kókuszolajon megfutattam, rászórtam az aprított rozmaringot, majd hozzáadtam a halat, és a borsót is, sóztam, borsoztam. Pár percig együtt pároltam őket, míg a hal kifehérdett, majd felöntöttem a paradicsomlével és fedő alatt mindent puhára főztem.Hasonló bejegyzések:Zöldborsós fokhagymakrémleves kecskesajttalMentás paradicsomos babfőzelékEpres paradicsomos gazpacho és bruschettaBrokkolis zöldborsós gersli mandulamorzsávalParadicsomos csicsókás penneDél-indiai paradicsomos rizsMedvehagymás paradicsomos fasírtGörög paradicsomos húsgombóc