Tofu kukorica avokádó saláta

  • 2016.08.16.
  • 4

Régen volt tofus étel, ha viszont rejtőzik a hűtőben egy felhasználásra váró chilis tofu, akkor augusztus derekán ilyen étel kúszott be elsőnek lelki szemeim elé. Pláne, hogy a maradék főtt kukoricát is szerettem volna kicsit “felpörgetni” plusz hozzávalókkal.Sima natúr tofu is jó egyébként hozzá, és szeljetek a salátába friss chilit, ha meg nem szeretitek a csípőset, akkor hagyjátok ki, a gyömbér is enyhén csípős, elegendő az is hozzá, hogy a saláta élvezetes legyen. Ha sós szójaszószotok van otthon, akkor pici mézet csorgassatok még hozzá, hogy egyensúlyban legyen az ízek.Amúgy ez inkább egy különálló fogásnak ideális, hiszen elég laktató, vacsora vagy ebéd, bármelyik lehet. Színes, ízes, ropogós, krémes, édes, savanykás, csípős, minden egyben, jó kis kaja na. Vegák biztos szeretni fogják, a húsevők, meg akár sült csirkével is elkészíthetik tofu helyett!Hozzávalók:2 cső kukorica1 db avokádó1 csomag chilis tofufél fej lilahagymafél hüvelykujjnyi gyömbérfél lime leve(citrom is jó)2 evőkanál édes szójaszószpetrezselyem v koriandersó,borskókuszolajA főtt kukoricaszemeket levágtam körben a csőről egy nagy tányérra halmoztam, az avokádót hosszában félbevágtam, lehúztam a héját, és vékonyan felszeleteltem, a lilahagymát szintén, majd ezt is a tálra pakoltam.Egy kis tálban összekevertem a szójaszószt a gyömbérrel. A tofut kb. fél centis csíkokra szeltem, majd egy serpenyőben egy evőkanál kókuszolajat hevítettem és ráfektettem a szeleteket ráöntöttem a szójaszószt és oldalanként két-két percig sütöttem, majd a saláta tetejére helyeztem őket.Megszórtam friss petrezselyemmel, rácsorgattam a lime levét, és nagyon pici olívaolajat még, pici só, pici bors és tálalható. Frissen jó, amíg a tofu meleg.Hasonló bejegyzések:Zöldbab felfújtban és salátábanFriss, főtt kukorica maaaaisCseresznyés avokádós édesburgonyás salátaNarancsos avokádókrémAvokádóban sült tojásA cseresznye sós ízekkel kombinálva is finom! – Cseresznyés kuszkusz salátaMi kerüljön a reggeli pirítósra? Avokádós barackos salsaChilis gyömbéres pak choi tofuval