Rántott sajt kánikula verzió

  • 2016.07.11.
  • 0

Amikor már a rántott sajtot is sütés nélkül eszem, akkor vagy tényleg baromi meleg van, vagy nagyon éhes vagyok vagy mindkettő…. De ez így annyira finom lett, hogy bármikor megenném, télen is.Persze a rántott szót tegyük jó nagy idézőjelbe, ez amúgy sem az a blog, ahol túl sok recept kezdődik úgy, hogy rántott, hisz ismertek. De miért ne lehetne így is sajtot enni, hiszen amúgy is finom a dióval, és ebben a formában megkóstolni a júliusnál jobb alkalom nem igen van az évben, most friss az áfonya, a ribizli és az ég világon semmit nem kell vele csinálni csak leturmixolni egymagában, hiszen a gyümölcs édes. A ribizlis köles meg visz még egy csavart a buliba, de ha sima rizshez van kedvetek akkor is tök jó lesz.Azért ez mondjuk trappistával felejtős….Nem tapadna meg rajta a dió csak így, szóval lágyabb fehér sajtokat érdemes választani. Isteni finom kecskesajtot kaptam nem rég, úgyhogy én ebből készítettem, de feta is jó lehet.Nem ragozom, ezt ki kell próbálnotok!Hozzávalók:kecskesajt v fetasajt v Anikó sajtdarált dióáfonyaKöretnek:kölesribizlikakukkfű (elhagyható)só, borsA sajtot vastag ujjnyi szeletekre vágtam, beleforgattam a darált dióba, óvatosan rányomkodtam a diómorzsát. Ha van kedvetek a diót pár perc alatt száraz serpenyőben meg lehet pirítani, azt ad még egy plusz ízt hozzá.Kifőztem a kölest dupla mennyiségű enyhén sós vízben, beleszórtam a ribizliszemeket, és  a friss kakukkfüvet.Az áfonyát leturmixoltam egy botmixerrel.Mindent egy tányérra tettem és jól megettem.Hasonló bejegyzések:Rántott sajt dióbundában rozmaringos eperszósszal és körtévelKöményes sajtos tallér – gluténmentesSült cékla sajtmártássalKalóriaszegény sajtos pogácsaSzabolcsi almás máktorta (rusztikus verzió)3 hagymás sajtos sóskakrémEgészben sült sajtos tejfölös karfiolViszlát olajszag! – Rántott hús sütőben sütve