Kókusztejes tökfőzelék almás tócsnival

  • 2016.06.21.
  • 2

Nem titok, hogy nem vagyok tökfőzelék rajongó, ha az éhenhalás kerülgetne és elém tolna valaki egy tányérral akkor megenném, de magamtól nem hiszem, hogy eszembe jutna főzni. Tudom én, hogy kaporral az igazi meg minden, és az elmúlt pár évben egyszer ettem pár kanállal valahol belőle, de úgy el éldegélek nélküle vidáman.Viszont olyan guszták a tökök a piacon, hogy néha veszek, hogy majd valami lesz belőle, ilyenkor került általában töltött tök a blogra, sőt van kapros tök ropogós morzsával a tetején. Az volt eddig a kedvencem asszem. Most lett egy újabb is, még hozzá ez a főzelék, de tudjátok, ezekkel az ízekkel szinte bármit el lehet adni nekem, de ígérem ti sem fogtok csalódni, ha tesztelitek ebben a formában is. Ha eddig szerették a tökfőzelék azért, ha nem, akkor meg azért.Az almás tócsnira gondolom meg senkit nem kell rábeszélni, győztem megállni, hogy maradjon a főzelék mellé is, miután kisült… No glutén, no laktóz és milyen finom!Hozzávalók 2 adaghoz:1 nagyobb méretű főzőtök1 fej vöröshagyma2 gerezd fokhagyma2 deci kókusztej v tejszín1 teáskanál madras curry keverék1 mokkáskanál kurkumasó, borskókuszolajpetrezselyemTócsnihoz:2 db alma2 db tojás4 csapott evőkanál csicseriborsóliszt(más liszt is jó)fél mokkáskanál fahéjcsipet sókókuszolaj a sütéshezA hagymákat felaprítottam, a tököt meghámoztam, én lereszeltem a puha magjaival együtt, de akit zavar kanalazza ki a magokat előtte. Kókuszolajon megpároltam a hagymát, rászórtam a curryt és a kurkumát, átkevertem, majd ment hozzá a reszelt tök is. Felöntöttem a kókusztejjel, meg egy pici vízzel, nem is lepte el teljesen a tököt, de nem baj, mert levet fog engedni úgyis, és fedő alatt kb. 15 percig hagytam rotyogni. Ezután kivettem egy bő merőkanálnyit, simára turmixoltam, majd visszaöntöttem a főzelékhez.A tócsnihoz lereszeltem az almát, kicsavartam a levét egy pohárba, azt megittam, majd a hozzákevertem a lisztet, sót, felvert tojásokat és felforrósított olajon 1-1 nagyobb evőkanálnyi masszát elterítettem és mindkét oldalukat pár perc alatt pirosra sütöttem. Végül friss petrezselyemmel megszórtam a főzeléket és a tócsnival tálaltam.Hasonló bejegyzések:Lencsefőzelék almával és fekete retekkelSörtésztában sült spárga gyömbéres almás reteksalátávalCurrys kókusztejes finomfőzelékSpenótfőzelék kölesselKókusztejes currys hallevesNarancsos céklafőzelékKókusztejes zöldborsófőzelék mángolddalA legfinomabb fitt almás süti