Sült padlizsán mentás joghurttal és piros gyümölcsökkel

  • 2016.05.01.
  • 5

A nehéz hétvégi kaják után, kimondottan jól tud esni egy könnyedebb saláta. És ezalatt továbbra sem pár darab salátalevelet értek, hanem egy ilyen ételt.Ez olyan igazi “hmmm” eledel lett, legalábbis nekem. A fahéj és római kömény kombó az egyik verhetetlen fűszerpáros továbbra is, ettől kap egy laza keleties világot a padlizsán, na és a mentát és joghurtot is gyakran használja a török, arab konyha.Egyszerűen ki kell ezt próbálnotok, nyáron süssétek grillen a padlizsánt, tökéletes köret lesz a sült húsok mellé. Bármilyen piros gyümi jó hozzá, használjátok a szezonnak megfelelőt, én eperrel szórtam meg, illetve találtam még  a boltban érett gránátalmát is, de külön-külön is szuper bármelyik és felpörgetik a padlizsán ízét.Hozzávalók 2 főre:1 db padlizsán1 kis doboz natúr joghurt v kefír10 dkg eper és/vagy gránátalma1-1 mokkáskanál őrölt római kömény és fahéjfél mokkáskanál chilipor3-4 db mentalevél (szárított menta is lehet)sókókuszolajA padlizsánt megmostam, felkarikáztam, picit besóztam mindkét oldalát és állni hagytam 10 percig.Összekevertem a fahéjat a római köménnyel, és a chilivel. A mentát felaprítottam, belekevertem a kefírbe. A padlizsán a sótól kicsit megizzadt, ezt leitattam róla egy papírtörlővel, majd befűszereztem mindkét oldalukat.Egy serpenyőben felhevítettem pár evőkanál olajat, mert a padlizsán, mint egy szivacs,  nagyon sokat felszív. Rátettem a padlizsánszeleteket és mindkét oldalukat aranybarnára sütöttem, majd papírtörlőre szedtem őket.A még langyos padlizsánt tányérra tettem, meglocsoltam a mentás kefírrel és rászortam az epret és a gránátalmamagokat. Hidegen is finom, fel is darabolhatjátok a padlizsánt és összekeverhetitek a joghurttal v kefírrel, másnap is finom lesz.Hasonló bejegyzések:Piros gyümölcsös sárgadinnyés chiapudingSült padlizsán harmonikaSzupergyümölcsökÁjult imám padlizsánjaSült padlizsános paradicsomos spagettiGyümölcsös sütőtökkrémlevesGyümölcsös tejberizsMentás paradicsomos babfőzelék