Édesköményes répás hajdinasaláta

  • 2016.02.19.
  • 5

Mi történik akkor, ha a kezembe kerül egy zöldség, amit nem szeretek? Szívááás…., legalábbis mikor jóízűen beleharaptam az édesköménybe, egyből rájöttem, hogy bakker ez az az ánizs ízű rettenet gyönyörűség, ami nem csak az emlékeimben volt barátságtalan, hanem nyersen egymagában a valóságban is…. Deee, szeretjük a kihívásokat!Egyszer nagyon régen készítettem egy édesköményes, más néven cikóriás tésztát, ami nem ízlett, de gondoltam, most már minden zöldség a barátom, és tuti ezt is élvezettel rágcsálom majd nyersen, mert amúgy a ropogós állaga nagyon tetszik és egészséges. Gyulladáscsökkentő hatása van, sok benne a vas, magnézium, kálium, kálcium, valamint A, B, C vitaminok.Ez mind szép és jó, de nekem egy bajom van vele csak, hogy ánizs ízű, és azt egyszerűen nem csípem. Na, most jól lehúztam, ezt a szegény zöldséget, mégis arra bíztatlak benneteket, hogy ezt a salátát ne hagyjátok ki, ugyanis még nekem is nagyon ízlett, sőt másnap is szívesen falatoztam és máskor is megtenném. Szóval ahelyett, hogy a kukában landolna ilyenkor a zöldség, csak kell néhány hozzávaló, amik jól kiegészítik egymást és ez az idegen jövevény is passzol hozzájuk és máris klassz a végeredmény!Hozzávalók 2 főre:2 deci hajdina1 db édeskömény1 db grapefruit1 tonhalkonzerv v füstölt lazac1 közepes répafél fej lilahagymafél csokor kaporfél csokor petrezselyemreszelt torma a tetejére (elhagyható)só, borsolívaolajA hajdinát dupla mennyiségű vízben megfőztem.A hagymát felaprítottam, a kaprot, petrezselymet szintén, a tonhalat leszűrtem. A sárgarépát lereszeltem, az édeskömény külső  héját leszedtem, majd félbevágtam és vékonyan felcsíkoztam.A grapefruitot is félbevágtam, bevagdostam a hártyák mentén és körben a héja mentén, kifordítottam, így kis cikkek estek ki belőle. A közben kicsorgó leve is a salátába került.Mindent egy tálba tettem, meglocsoltam kb. 2 evőkanál olívaolajjal, sóztam, borsoztam és összekevertem. Azonnal fogyasztható, de másnap is nagyon finom.Hasonló bejegyzések:Köményes sajtos tallér – gluténmentesÖrvényes brownie liszt nélkülGarnélarákos rizottóNem unalmas a karalábé! – Kapros tonhalas töltött karalábéSzárzeller tippekSzupergyümölcsökCukkinis répás áltészta paradicsomszósszalNapsütötte hal curry