Mascarponés zöldséges penne

  • 2015.08.25.
  • 3

Minden hétre kell egy jó tésztaétel! Ennyi senkinek nem fog megártani, pláne ebédre fogyasztva, laktató, eltelít, de nem durván ólomként nehezíti el a gyomrot, legalábbis, ha egy krémesebb zöldséges verziót választotok.Ritkán szoktam sütőbe is bedugni a tésztás ételeket, de ha egyszer a gáztűzhely másik négy lángja egyszerre foglalt, mert éppen éhen akar halni a család és 5 féle kaja kell, akkor a kényszer nagy Úr, így a serpenyő helyett tészta és a zöldségek mennek a tepsibe.Tulajdonképpen a cukkini miatt volt erre szükség, hogy az is puhuljon egy kicsit és mert hűvösebb napok jártak, nem volt kedvem a hideg tésztasalátához most.Tartom a véleményem, hogy mascarponéval bármit el lehet adni, és mivel senki nem akart nekem sajttortát rittyenteni, hát elhasználtam tésztaszósznak kefírrel vegyítve. Utóbbitól lazább és könnyebb lett a szósz, helyette joghurt is jó. Feldobhatjátok még baconnel, sonkával, maradék sült hússal, és ne hiányozzon belőle friss fűszernövény.Hozzávalók:fél zacskó durum penne2 db nagy méretű paradicsom1 db cukkini2 duci gerezd fokhagymakis doboz mascarponekis doboz kefír v joghurt6-8 szál friss snidling6-8 nagy levél friss bazsalikomsó, frissen őrölt borsolívaolajTetejére: 5 dkg reszelt grana padano sajt (helyette parmezán vagy egyéb kemény sajt is jó)A tésztát feltettem főni lobogó sós vízben. A sütőt előmelegítettem 200 fokra.A cukkinit megmostam, felkockáztam, a paradicsomot szintén, majd az egészet egy kisebb tepsibe szórtam.A mascarponét a kefírrel, sóval, borssal, aprított snidlinggel, bazsalikommal, reszelt fokhagymával összekevertem.A tésztát leszűrtem, kevertem hozzá pici olívaolajat és a zöldségekre borítottam, majd beleöntöttem a mascarponés krémet és alaposan összekevertem. A tetejére ráreszeltem a sajtot, majd alufóliával lefedve kb. 20 percig sütöttem, ezután fólia nélkül még 10 percig, hogy a sajt megpiruljon a tetején.Tálalás előtt megszórtam még friss snidlinggel, frissen melegen az igazi!Hasonló bejegyzések:Ízutazás Indiába – Zöldséges dahlSült csirkecomb zöldséges kuszkusszalZöldséges pulykahúsos fasírt koszorú ünnepekreBriami avagy zöldségözön görög módraSült zöldségek rizstésztával 10 perc alattFalafel, a zöldségfasírtok királynője – egészséges gyorskaja10 perces tonhalas mascarponés tésztaPóréhagymás paradicsomkrémleves avagy a kókadozó zöldségek 2. élete