Ananászos csirke curry

  • 2015.01.25.
  • 3

A currys kókusztejes ételeket minden héten meg tudnám enni. Ez a fűszer a kókusztejjel karöltve a legtöbb zöldséget és még a húst is képes elvarázsolni és az egyik legegyszerűbb verzió, ha a hagyományostól eltérő, kicsit pikánsabb ízekre vágytok.Otthon is egyszerűen és gyorsan összedobható ez a finomság. Ma már szinte bárhol hozzá lehet jutni friss ananászhoz is barátságos áron. Kókusztejhez szintén, de azt házilag is el lehet készíteni fillérekből. Sokszor főzök ilyet húsmentesen, de ha mégis húsra vágyok, akkor a csirkemell jó alany az ilyen kajákhoz.A szárzeller nem kötelező bele, de nekem volt itthon maradék és jót tett a raguval még egy rostos hozzávaló, ami nem édes, a kókusztejjel és az ananásszal ellentétben.Köretnek a párolt rizs tökéletes, én a kuszkuszt jobban szeretem, hamarabb elkészül, de amúgy meg vacsorára köret nélkül ettem úgy kalóraiaszegényebb, de mégis laktató. Érdemes kipróbálni!Hozzávalók 4 főre:1 egész csirkemell filé felkockázva5 deci kókusztej1 ananász felkockázvapár darab zellerszár1 db vöröshagyma1 mokkáskanál madras currypor1 csipet chilipor1 fél mokkáskanál kurkumasó, borskókuszzsírKöretnek 1 bögre rizs vagy kuszkuszA vöröshagymát apróra vágtam, egy serpenyőben felolvasztottam a kókuszzsírt és azon üvegesre pároltam, ezután ment hozzá a csirkemell. Fehéredésig pirítottam, majd sóztam, borsoztam, megszórtam chilivel, kurkumával és a curryporral és lefedve puhulni hagytam kb. 20 percig.Ezalatt az ananászt és a szárzellert is kis darabokra vágtam. A hús felöntöttem a kókusztejjel és hozzáadtam a zellert és az ananászt, megvártam, míg a leve kicsit besűrűsödik és elzártam alatt a gázt.A kuszkuszt kétszer annyi forró vízzel leforráztam, megsóztam és 5 percig állni hagytam lefedve, míg átpuhul.Hasonló bejegyzések:Ettől biztosan jól laksz! – Csirkemelles, spenótos, rakott sütőtökÉdesburgonyás sárgarépás curry ananászkockákkalPálmafa currys csirkéjeNapsütötte hal curry