Jobb, mint az eredeti Vienetta " parfétorta Húsvétra (is)

  • 2014.03.31.
  • 5

Mit csinál az ember lánya ha a drága Öcsikéje közli, hogy megnősül?1. lebeszéli róla szívből örül és gratulál2. lebeszéli róla vesz neki egy témába vágó “szakkönyvet”3. lebeszéli róla és Vienettát készít lelkesen, mert amúgy is megígérte már neki ezer éve…És még persze sorolhatnám a teendőket, elkezd perselyre gyűjteni, aztán megvakarja a fejét, hogy mit fog felvenni és hasonló roppant fontos elintéznivalókat ír be a 2015-ös naptárjába, de inkább most csak beszéljünk a Vienettáról és ezt a férfiak is hallhatják.Nagyképűség nélkül állíthatom, hogy külsőleg ugyan nem, de ízre megegyezik az eredetivel, sőt mivel semmi másból nem áll, mint tejszínből, jó minőségű csokoládéból és nyírfacukorból, így le is körözi simán… Sejtettem, hogy finom lesz, de hogy tényleg nem fog különbség érződni az állagában sem arról álmodni sem mertem, mivel a házi fagyik általában kristályosabbak lesznek és nem annyira krémesek,  mint a bolti. Nem tudok erről többet mesélni most, pofon egyszerű, kezdők is bátran nekiállhatnak, kicsik, nagyok, hímneműek egyaránt. Húsvétkor legtöbbször kerül a családi asztalra Vienetta, de ezek után már nem a bolti…Hozzávalók:7-8 dl cukrozatlan habtejszín10 dkg 70% kakaótartalmú csokoládé1 zacskó bourbon vaníliás cukor vagy vaníliarúd kikapar magja5-8 dkg nyírfacukor ízlés szerintA tejszínt elkezdtem felverni, mikor félkemény volt a hab hozzászórtam a cukrot, vaníliát, majd folytattam a műveletet míg kemény hab lett belőle. A csokoládét közben vízgőz felet megolvasztottam. Egy hosszúkás kenyérsütő formát (őzgerinc is jó) kibéleltem műanyag fóliával, beleöntöttem tejszínhab kb. harmadát, erre vékonyan rácsorgattam az olvasztott csoki harmadát majd ismét hab, csoki és hab jött felváltva. Majd a mélyhűtőben landolt az egész. Tálalás előtt kifordítottam a formából, a maradék csokit ismét felolvasztottam és rácsorgattam a tetejére.