Indul a medvehagyma dömping! " Medvehagymás paradicsomos spagetti

  • 2014.03.07.
  • 4

Megérkezett a tavasz első hírnöke a konyhába. Ő pedig a szép zöld, finom hagyma illatba és ízbe burkolózó medvehagyma. Úgyhogy szezon végéig a blog is garantáltan illatozni fog tőle.Pár éve még azt sem tudtam mi fán terem, de mióta megkóstoltam, sosem térek haza a piacról egy csokor nélkül. Már pedig idén korán elkezdett “dörmögni” a medvehagyma az erdőben hiszen elvileg március végén kezdődik a szezon. Szuper a reggelihez csak úgy egymagában vajas kenyérre téve vagy túrós kencékbe keverve, tésztára, pestonak, pogácsába, imádnivaló na. Nem túl hosszú a szezonja, érdemes kihasználni és minél többet nyersen is falatozni belőle. Fantasztikus hatású gyógynövény, elősegíti a szervezet méregtelenítését, erős vértisztító, javítja az emésztést, csökkenti a koleszterinszintet és a vérnyomást, baktérium és vírusölő szerepeket is simán rá lehet osztani, ami így kora tavasszal azt hiszem ránk fér. Egy kellemes kirándulással egybekötve magunk is szedhetjük, de nem összetévesztendő a gyöngyvirággal ami mérgező…Ez a tésztaétel pedig az egyik kedvencem, mert amilyen egyszerű olyan finom is. Itt bukkantam az eredeti receptre, annyit változtattam csak rajta, hogy tettem bele még kevés fokhagymát, csak, hogy tuti legyen helyem a metrón és a h1n1 is kétszer meggondolja, hogy szóba álljon e velem. Időnként teszek hozzá sajtot is, de ezek nélkül is isteni, sőt felesleges is túl sok plusz ízzel elnyomni a frissességét. Pontos mennyiségeket nem írok, mert elrontani sem lehet.Hozzávalók:spagetti tészta1 nagy csokor medvehagyma1-2 gerezd fokhagymakis doboz sűrített paradicsomfriss paradicsom felkockázvasó, borsolívaolajtetejére sajtA spagettit megfőztem. A serpenyőben a felhevített olívaolajra rádobtam a fokhagymát, majd pár perc múlva a csíkokra szeletelt medvehagymát. Egy keveset tegyünk félretettem a tálaláshoz. Mikor összeestek a levelei hozzákerültek a paradicsomdarabok is. Mikor a paradicsom kiengedte a levét rákanalaztam a sűrített paradicsomot is. Öntöttem alá kevés vízet, hogy szaftos szósz váljon belőle és már el is zártam a gázt. Megszórtam némi sajttal és friss medvehagymával és összekevertem a tésztával.