Rántott cukkini tökmaglisztes bundában

  • 2014.02.21.
  • 9

Kedvem támadt a tökmagliszttel kísérletezni és ez sült ki belőle. Ráadásul duplán tökmagos, mert a cukkinikabátokba mag formájában is került belőle. Aztán persze a saláta alaphoz is beleborult fél üveg véletlenül, csak, hogy biztos lehessek benne, hogy a másnap reggelt ragyás fejjel kezdem. Nem baaaj, a jó smink ápol és eltakar a tökmag pedig nagyon egészséges, úgyhogy tessék csemegezni. Régebben tökmag függő voltam, tévénézés alig volt elképzelhető nélküle. Egy zacskó sós, pörkölt verzió simán lecsúszott. Azért erre nem beszélnék rá senkit, de néha belefér…Álá nátur viszont erősen ajánlott kisebb mennyiségű fogyasztása naponta akár, hiszen tele van telítetlen zsírsavakkal, ami segít egészségesen tartani ereinket és jótékony hatásal van a szívizmokra. Tele van cinkkel, magnéziummal, E, C és A-vitamin tartalma is jelentős. A benne lévő triptofánnak köszönhetően segít az alvás problémákkal küzködőknek, héjjastól kell teát főzni belőle és elkortyolni 1-1 pohárnyit lefekvés előtt.Tökmaglisztet piacokon és bioboltokban lehet kapni kimérve, nagyon korrekt áron, de ha a magokat megőröljük, az is tökéletesen használható sokféle ételbe. Jelen esetben tulajdonképpen egy sűrű palacsintatésztát kreáltam és serpenyő helyett sütőben sütöttem ki a beleforgatott cukkiniszeleteket. Bármilyen lédúsabb saláta jól passzol hozzá, én reszelt céklával és csicsókával ettem, amit meglocsoltam kevés natúr joghurttal, pici mustár, só és bors kíséretében.Hozzávalók 3 főre:1 nagyobb cukkini2 tojás5 dkg tökmagliszt1 deci tejsó, borsolívaolajA cukkiniket kb. fél cm vastag szeletekre vágtam, sóztam, borsoztam őket. A többi hozzávalóból sűrű palacsintatésztát kevertem majd megforgattam benne a cukkini szeleteket és sütőpapírral kibélelt tepsire fektettem őket. A tetejüket vékonyan meglocsoltam olívaolajjal. 200 fokra előmelegített sütőben mindkét oldalukat kb. 10 perc alatt barnára sütöttem.