Mexikói zöldséges ragu párolt rizzsel

  • 2016.07.13.
  • 8

Mexikói zöldséges ragu párolt rizzselNyáron, a nagy melegben nagyon jól esnek a könnyedebb ételek, így ilyenkor sok zöldségből, csirkemellből, halból készült ebédeket készítünk, a nehéz, húsos fogásokat pedig inkább mellőzzük. Most egy szemnek és szájnak is kedvező ebéd készült, mivel a mexikói zöldséges ragu nagyon finom, emellett pedig színes és szép is :)Hozzávalók:Mexikói ragu:kb. 50 dkg csirkemell filé90 dkg mexikói zöldségkeverék (bébirépa, csemegekukorica, zöldborsó)1 közepes hagyma2 gerezd fokhagyma5 dkg vaj1 ek mustársó, bors1,5 dl tejfölPárolt rizs:ZsiradékrizsvízElkészítés:A csirkemellet megmossuk, majd csíkokra vágjuk.
A felhevített vajon megfonnyasztjuk az apróra vágott hagymát, ezután rárakjuk a
csirkemellet, sózzuk, borsozzuk, és fehéredésig pirítjuk. Ekkor hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, még egy percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a zöldségkeveréket is (én fagyosan tettem bele) és felöntjük annyi vízzel, hogy szűkön ellepje. Fedő alatt puhára pároljuk. A tejfölt elkeverjük a mustárral, s ha már zöldségek megpuhultak a tejfölhöz merünk pár kanállal a léből, összekavarjuk, majd állandó keverés mellett visszacsurgatjuk. Addig forraljuk, amíg besűrűsödik, majd rászórjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet.
A rizst olajon
fehéredésig pirítjuk, majd felöntjük kétszeres mennyiségű vízzel. Ha felforrt, lefedve betesszük a sütőbe kb. 20-25 percre.