Almás sütemény

  • 2016.07.28.
  • 2

Almás süteményRégen jelentkeztem már friss bejegyzéssel, aminek sajnos az időhiány az oka. Igyekszem azért mégis dokumentálni az elkészült finomságokat, viszont a bejegyzések megírására és megszerkesztésére eddig nem sok időm jutott. Most viszont gyorsan mutatom is a 20 perce elkészült, még nagyon meleg, ínycsiklandozó almás sütit, ami az egyik kedvencünk. A recept már szerepelt a blogon, ugyanis a habkönnyű almás süteményről van szó, amit most egy kisebb formában, némi változtatásokkal készítettem el. Ebben a vihar előtti, szoruló melegben nem is esne más jobban, mint ez a könnyed, kevés cukrot igénylő, almás desszert :)Hozzávalók: (20-22 cm-es forma)Tészta:14 dkg liszt6 dkg margarin5 dkg porcukor1 kisebb tojássárgája1 ek. tejfölfél csipet sónegyed cs. sütőporreszelt citromhéjTöltelék:fél/hármnegyed csomag vaníliás pudingporfél kg savanykás almaElkészítés:A tésztához a sütőporos lisztben a margarint elmorzsoljuk, majd a többi hozzávalót is hozzáadjuk, és összeállítjuk.
A 2/3 részét belenyomkodjuk egy kizsírozott kör alakú tortaformába úgy, hogy a széleit kb. 1 cm-re a forma oldalához is odanyomkodjuk. A meghámozott almát felszeleteljük kis darabkákra, majd ráöntjük a kevés vízzel elkevert pudingport, és rátesszük a tésztára. A tészta 1/3-át lisztezett felületen kinyújtjuk, majd szív alakú kiszúróval kiszúrjuk, és szépen elhelyezzük a tetején a szíveket. A sütő legkisebb fokozatán kb. 1 órán keresztül sütjük.

Címkék

Alma Tejföl Citrom