Csokis, diós banánkenyér

  • 2016.07.06.
  • 4

Csokis, diós banánkenyérNagyon szeretjük azokat az édes sütiket, amiket reggelire vagy uzsira egy pohár tejjel/kakaóval/kávéval fogyaszthatunk. Ha este megsütjük például a gyümölcskenyeret, a muffint, a diós-banános zabkenyeret, az almás-diós kevertet, a különböző kekszeket, például a kedvencünket, a digestive kekszet
de még a zebratorta is ebbe a kategóriába tartozik, na jó, a sort még sokáig folytathatnám.... De a lényeg, hogy ha ezeket délután vagy este megsütjük, akkor reggel nagyon jól tudnak esni. Most a csokis, diós banánkenyeret készítettük el, ami nagyon egyszerű süti, mégis finom, könnyed és laktató, amit akár különböző lekvárokkal, tejszínhabbal is fogyaszthatunk, de nekünk csak úgy simán ízlik a legjobban :)Hozzávalók:23 dkg liszt 4 dkg kakaópor15 dkg cukor1 csomag (12 g) sütőpor1 csipet só2 tojás11 dkg olvasztott vaj2 nagy vagy 3 kisebb banán pépesítve5 dkg dió nagyobb darabokra összetörve5 dkg durvára vágott étcsokoládéElkészítés:A sütőt 180 fokra előmelegítjük, egy őzgerincformát pedig kizsírozunk és kilisztezünk.Egy mély tálban a sütőporos lisztet, a kakaóport, a cukrot és a sót összekeverjük. A banánokat villával pépesítjük, majd az olvasztotta vajat és a tojásokat is hozzákeverjük. A lisztes és a banános keveréket összedolgozzuk, majd hozzáadjuk a diót és csokoládét, végül a formába simítjuk a masszát, és kb. 30-40 perc alatt készre sütjük. Végezzünk tűpróbát!

Címkék

Csoki Dió Kakaó Banán