Tejszínes gombakrémleves sajtos pirítóssal

  • 2016.06.20.
  • 6

Tejszínes gombakrémleves sajtos pirítóssalA levesek közül nagy kedvencek nálunk a krémlevesek, amik egyszerűen elkészíthetők, és viszonylag gyorsan megfőnek. A rohanó hétköznapokon pedig sokszor kevés idő alatt kell valami finomat összedobni, ezekre az alkalmakra tökéletesek a krémlevesek. A tejszínes gombakrémleves mellé pedig nagyon finom a ropogós sajtos pirítós.
Hozzávalók:1 közepes fej vöröshagyma50 dkg csiperke gomba4 dkg vaj1 leveskocka4 dl főzőtejszínsóborsszerecsendió1 rúd bagetttrappista sajtElkészítés:A hagymát apróra vágjuk, a vajon (lehet olajon is) megdinszteljük, beletesszük a már előre megpucolt és felszeletelt gombát, amit 3-4 percig pirítunk, amíg levet enged. A gomba víztartalma miatt csak kevés vízzel öntjük fel, beletesszük a leveskockát, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a szerecsendiót, majd puhára főzzük. Amikor már puha a gomba, és kevés a folyadék rajta, akkor leturmixoljuk, felöntjük a tejszínnel, felforraljuk, és lehúzzuk a tűzről. A bagettet felszeleteljük, az egyik felét megpirítjuk, a másik felére rátesszük a reszelt sajtot, és a másik oldalt is megpirítjuk, végül a levessel együtt fogyasztjuk.

Címkék

Sajt Gomba Leves