Diós-banános zabkenyér

  • 2016.06.10.
  • 1

Diós-banános zabkenyérKicsit elmaradtam a #hetihealthy receptekkel, így most ismét egy egészséges, diétás, cukor-.és lisztmentes finomság receptjét hozom.
Kicsi Gesztenye
Facebook oldalán olvastam a diós-banános zabkenyérről, és gyorsan el is készítettem, mert nagyon megtetszett. A végeredményben pedig nem csalódtam, nagyon finomHozzávalók (közepes őzgerincformához):3 banán villával összenyomkodva1 nagyobb marék dió2 tojás5 dkg zabpehely1/2 csomag sütőporízlés szerint: fahéj, szerecsendió, natúr kakaópor (én csak fahéjat tettem bele)kb. 1 dl vízElkészítés:A banánt villával összenyomkodjuk, a diót apró darabokra vágjuk (de használhatunk darált diót is) majd az összes hozzávalót összekeverjük egy tálban. Akkor jó az állaga, ha sűrű, de még éppen folyik egy kicsit. Őzgerinc formában (én most egy kisebb formát választottam) 170°C-on 30-35 percig sütjük. Magában is nagyon finom, de lehet turbózni, lekvárral, gyümölccsel, joghurttal, bármivel, amihez kedvünk van.