Zöldbabos tojásfelfújt lengyel salátával

  • 2016.03.25.
  • 4

Zöldbabos tojásfelfújt lengyel salátávalHúsvét előtt egy kis könnyed ebédötlet a zöldbabos tojásfelfújt, ami nem tartalmaz húst, a lengyel saláta pedig rendkívül feldobja. A zöldbab helyett készíthetjük spenótos, zöldborsós, brokkolis és medvehagymás változatban, mindenhogy nagyon-nagyon finom a tojásfelfújt :)Hozzávalók:5 dkg vaj5 dkg liszt5 dl tejsóborsszerecsendió2,5 dkg reszelt sajt3 gerezd fokhagyma4 tojás15 zöldbab4
csapott ek zsemlemorzsa4 keményre főtt tojásA lengyel saláta receptjét ITT olvashatjátok.Elkészítés:Egy lábosban megolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a lisztet, összekeverjük és 1-2 percig hevítjük anélkül, hogy színt kapna.
A vajas-lisztes keveréket több részletben felöntjük a meleg vagy szobahőmérsékletű tejjel, és minden részlet hozzáadása után jó alaposan csomómentesre keverjük egy habverővel.
Sóval, borssal, szerecsendióval ízlés szerint ízesítjük.
A fokhagymát kevés sóval és egy teáskanálnyi olívaolajjal péppé zúzzuk, majd hozzákeverjük a mártáshoz, valamin hozzáadjuk a reszelt sajtot is.
Levesszük a tűzről és egyesével hozzákeverünk 4 tojást, majd a zöldbabot.
Belekanalazzuk a morzsát is a masszába és a kis kockákra vágott főtt tojást is hozzáadjuk.
Tetszőleges sütőformát kivajazunk, kiszórunk morzsával, belekanalazzuk a tojásos-zöldbabos szuflé-alapot.
Tetejüket megszórjuk kevés morzsával és sok reszelt sajttal, végül 200 fokos sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük őket.