Spárga és hús avagy Össze és szét

  • 2020.05.21.
  • 2

Szerencsém volt a napokban mert szép vékonyka zöldspárgát kaptam, ez azt jelenti, hogy -nem számolva- de kábé duplája volt a szálak mennyisége, egy kötegben.
Ezt milyen jó lesz csak úgy natúron a maga bájával elrágcsálni, na meg aztán talán így lenne a legegészségesebb is.Egészséges!?Azt a mindenit, én ne erről vagyok híres ???? úgyhogy gyorsan át kellett gondolnom az egészet.Úgy érzem jól összeraktam és egészséges is lett, de még mennyire egészséges!Most itt ülök a tévé előtt és várom, hogy szét csattanjak az egészségtől ????SPÁRGÁS RAKOTTASHozzávalók:50 dkg zöldspárga50 dkg vegyes darált hús (30 sertés 20 marha)15 dkg rizs2 db kápia paprika1 fej vöröshagyma1 nagy p. tejföl (450 g)1 db tojás1 ek. mustár15-20 dkg bacontárkonybors, sóA hagyományos módon párolt rizst készítünk.A vöröshagymát felaprítjuk, egy kis zsiradékon üvegesre sütjük, hozzáadjuk a darált húst és az egyik kápia paprikát pici kockákra vágva, sózzuk, borsozzuk, tárkonnyal ízesítjük, majd vízzel felöntögetve pörkölt módján puhára főzzük.A tejfölt a tojással, a mustárral, pici sóval és tárkonnyal fűszerezve kikeverjük. A spárgát szükség szerint megtisztítjuk és félcentis darabkákra, karikákra vágjuk, a másik paprikát szintén felkockázzuk.-Ha spárga felső részét, sípját meghagyjuk, a későbbiekben díszítésként használhatjuk.-