Pulyka és sajt avagy Mostan más ízekkel álmodom

  • 2020.04.01.
  • 7

Ma egy klasszikusnak mondható étek került a tányéromra, igaz egy kicsit máshogy, picit más ízzel elvarázsolva, mint azt ahogy megszokhattuk és még a köret íze is dob rajta egy cseppecskét ????De ha már itt tartunk, megosztom veletek a legjobb és legegyszerűbb
sajtmártás titkát; nem tudom hogy, már tettem-e róla említést itt a blogban, ha igen akkor ismétlünk, ha nem, akkor igen ????????????Lényeg a lényeg Gorgonzola
(vagy valami kék-, zöld-penésszel érő sajt) felolvasztva jófajta tejszínben. Hm ????Vigyázzatok magatokra - Vigyázok magamra - Vigyázzunk egymásra
????PULYKAMELL ÍZES SAJTMÁRTÁSSAL



ÉS KAPROS BURGONYÁVALHozzávalók:60 dkg pulykamell15 dkg Gouda sajt (minőségi)3 dkg vaj2 ek. liszt4.5–5 dl tej1 ger. fokhagymakakukkfűbors sóA pulykamellet felszeleteljük, finoman megklopfoljuk, sózzuk borsozzuk és egy serpenyőben szépen megsütjük.Egy edényben, gyenge lángon felolvasztjuk a vajat, elkeverjük a liszttel, óvatosan átforrósítjuk, kihaboztatjuk majd felöntjük a tejjel, megsózzuk, picit borsozzuk és kakukkfűvel, valamint egy gerezd zúzott fokhagymával ízesítjük. Folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük, ahogy kezd sűrűsödni belekeverjük az időközben lereszelt sajtot és összeolvasztjuk.-A sajtmártásnak illetve az ízének kimondottan jót tesz, ha picike füstöltsajt is kerül bele; bár (nem tudom miért) nem egyszer jártam úgy hogy a füstölt sajt nem olvadt el teljesen, de oda se neki, ez nem vont le semmit az élvezetei értékéből.-A kapros burgonyát lényegében ugyanúgy készítjük, mint a petrezselymest, csak épp friss, aprított kaporral ízesítjük vagy fagyasztottal.Tálaláskor tányérra halmozzuk a burgonyát, rátesszük a pulykamell szeleteket és a sajtmártással nyakon borítjuk.