Medvehagyma és tökmag avagy Jöhet hideg, meleg

  • 2020.03.23.
  • 0

Szokás szerint jól indult a nap is... háááát csak ez a hideg, meg a szél, meg a stb nem lenne... pff...Késztetést éreztem, hogy kimenjek a zöldbe egy kicsikét... de azt most nem nagyon kéne és ha megtehetem, hogy otthon maradjak, akkor pótolni kellene valahogyan...Na most figyelj!!!Medvehagyma, tökmag és zöldség, IGEN (aszta micsoda kötés ????)Szóval ezt jól kitaláltam és még szezonálisnak is mondható.Aztán jött aminek jönnie kellet - "a jó hír" és intézkednem kellett, természetesen telefonon!Mire meg voltam mindennel, jól kihűlt az étkem...Meg kellene melegíteni... hm... az jót tenne neki... lehet... hm...Addig-addig filóztam ezen a melegítéses témán, amíg egyszer csak azt vettem észre, hogy szépen megettem...Te! ...ez még hidegen is finom ????????Vigyázzatok magatokra - Vigyázok magamra - Vigyázzunk egymásra ????MEDVEHAGYMÁS-TÖKMAGOS TÖLTÖTT KARAJ



ZELLERES-RÉPÁS TÖRT BURGONYÁVALHozzávalók:60 dkg sertéskaraj15 dkg Trappista sajt25-30 levél medvehagyma5 dkg tökmag1 kg burgonya1 szál sárgarépa1-2 szál szárzellerbors, sóliszt, tojás, zsemlemorzsa a panírozáshozA sertéskarajt felszeleteljük, megklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk.A sajtot lereszeljük, a tökmagot és a medvehagymát durvára aprítjuk és összekeverjük őket – egy picike sót elbír-.A szeleteken egységesen elosztjuk a tölteléket, félbehajtjuk, majd a hagyományos módon bepanírozzuk és bő, forró olajban kisütjük.