Medvehagyma és leves avagy Klasszikus a szezonban

  • 2020.03.24.
  • 9

Kaptam, adom.Nem szedtem, de vagyon.Megkeverem, megkavarom,Verselek itt mint egy barom.????????????Azt hiszem (még ha ciki is) most nem árt, ha egy picit móká baromkodik az emberfia ????Sok mindent kihozhat az otthonlét belőlünk, de talán nem is baj, én például Vers Elek-re változtattam nevemet... bocsesz ????Vigyázzatok magatokra - Vigyázok magamra - Vigyázzunk egymásra
????VARGÁNYÁS BURGONYALEVES -3.





MEDVEHAGYMÁVALHozzávalók:60 dkg burgonya25 dkg vargánya (fagyos)1 szál sárgarépa1 db paprika1 db paradicsom1 fej vöröshagyma15-20 szál medvehagyma1 db babérlevél1 ek. lisztfűszerpaprikabors, sózsírA vöröshagymát felaprítjuk és üvegesre sütjük, majd hozzáadjuk az időközben apró kockára vágott paprikát és együtt szépen aranysárgára pirítjuk. A paradicsomot szintén felkockázzuk és a megtisztított sárgarépát is feldaraboljuk, aztán a hagymás alaphoz adjuk, sózzuk, borsozzuk, babérlevéllel ízesítjük meghintjük egy picike fűszerpaprikával beletesszük a fagyos vargányát és egy kis vízzel felöntve kb.10 percig főzzük, amig a gomba felolvad.A burgonyát megpucoljuk, felkockázzuk és a leveshez adjuk, annyi vízzel felöntve ami jól ellepi puhára főzzük.A medvehagymát felaprítjuk és ezt is hozzáadjuk, b