Medvehagyma és kukorica avagy Megfordítva

  • 2020.03.18.
  • 9

Beindult a medvehagyma szezon, végre, és már a boltban is meg lehet venni és nekem ez egy nagy könnyítés ????Tehát már az üzletekben, zöldségesnél is kapható és ha szerencsénk van, pont akkor finom, friss amikor gyorsan, nem nézelődve, a heti egy és jól átgondolt bevásárlásunkat végezzük.Szóval kitaláltam, hogy valami fincsi medvehagymás apróhúst készítek egy kis kukoricakásával.Ahogy nekiláttam a főzésnek már tudtam, hogy ismét csak igazolni fogom azt a "szabályomat", hogy ételt csak a végén nevezz el, mert lehet hogy nem az lesz, mint amibe belekezdtél...Aztán végül is az lett -apróhús - kukoricakása - medvehagyma-, csak épp egy kicsit megfordultak a dolgok.Megfordultak, mint manapság a korosztályos dolgaink, ugyi régen akik vigyáztak ránk, szüleink, nagyszüleink és leteremtettek, ha tiltásuk ellenére elcsánborogtunk ide-oda, vagy csak épp leszöktünk a térre egy kicsikét traccsolni a haverokkal, ebben a szép időben; most pedig az van, hogy nekünk kell vigyázni, figyelnünk rájuk, hogy szépen, maradjanak otthon és pihenjenek egy nagyot, hogy ezzel mi is megnyugodjunk egy picikét????TÚRÓS-MEDVEHAGYMÁS KUKORICAKÁSA





SZALONNÁS APRÓHÚSSALHozzávalók:60 dkg szűzpecsenye10 dkg kenyérszalonna1 db Kápia paprika15-20 dkg túró30 dkg kukoricadara1,2 dl víz1 fél csokor medvehagymavaj bors, sóA szűzpecsenyét és a szalonnát felcsíkozzuk és egy serpenyőben, együtt szépen megsütjük, megpirítjuk, sózzuk borsozzuk és az utolsó 1 percben kockákra vágott Kápia paprikát adunk hozzá.A kukoricadarát forrásban levő sós, vízben kis lángon, „folyamatosan" kevergetve, az újra forrástól számítva kb.5 perc alatt, sűrűre főzzük, a végén a tűzről már levéve egy nagy evőkanálnyi vajat és aprított medvehagymát keverünk bele, majd 10-15 percig fedővel letakarva pihentetjük.Találáskor a medvehagymás-kukoricakására túrót morzsolunk és a szalonnás apróhúst a tetejére halmozzuk.-Medvehagyma mennyiségét igazándiból nem lehet pontosan meghatározni, le lehet írni, hogy hány levélkét használtunk, de vajon minden levél egyforma nagyságú?
most azt írtam, hogy egy fél csokor, de vajon a debreceni marketban, ugyan akkora-e a csokor, mint a szentgotthárdi zöldségesnél?Épp ezért azt mondom, hogy az ilyen esetekben, amikor az étel megengedi, kóstolgassunk, és ha kívánja, akkor adjunk még hozzá, ez természe